PDA

View Full Version : How to get an email message when someone responds to a post I'm on



Spike
Jan 23rd, 2010, 12:04 PM
Hey everyone, aren't I supposed to be getting emails when someone responds to a thread I have subscribed to? I thought I found in the user CP where you turn this feature on, but somehow it's not working. Can anyone tell me how to get these email notifications? Thanks!

tcope1
Jan 23rd, 2010, 01:12 PM
If you figure it out, let me know. I've never received email notifications on threads I've subscribed to. But I also never received my activation email either.

Sandstone
Jan 23rd, 2010, 02:29 PM
Never get email responses either. But once in a blue moon I get some old ones out of nowhere.

Spike
Jan 23rd, 2010, 05:20 PM
Oh, I guess I thought it was going to be like the Autogeek forum...sorry!

seth1066
Jan 23rd, 2010, 08:12 PM
I get an email for posts made to every thread I've posted on or subscribed to or originated.

yalerd
Jan 24th, 2010, 02:12 AM
Hey everyone, aren't I supposed to be getting emails when someone responds to a thread I have subscribed to? I thought I found in the user CP where you turn this feature on, but somehow it's not working. Can anyone tell me how to get these email notifications? Thanks!

On top of the first post on the thread there is a button that says "Thread Tools", click on it and click on "Subscribe to this thread"

jfelbab
Jan 24th, 2010, 05:46 AM
I've been on this and the older version of this forum and I've never gotten e-mail notification to threads I've subscribed to. This is the only web forum where I have this issue and it seems that there are a number of us that this just never works for. I gave up reporting it. I've tried this with a couple different e-mail addresses and ISP's (AT&T & RoadRunner), all with no success. To get around this issue I click the new posts button daily and scan the posts. It is moderately bothersome. Funny thing is that I would always get e-mail from Mike Phillips to those e-mail accounts so there was no blockage in the ether. I also get the newsletter.

How about a show of hands, figuratively, of all who have this problem. Someone want to start a poll? Maybe this might point out some commonality for the admin.

Ryan_Bihun89
Jan 24th, 2010, 05:54 AM
On top of the first post on the thread there is a button that says "Thread Tools", click on it and click on "Subscribe to this thread"

Yeah what yalerd sayd, you click subscribe to this thread. When you make a post you are subscribed to your own thread and you can see your subscriptions in User CP.

Mikejl
Jan 24th, 2010, 08:35 AM
Hey everyone, aren't I supposed to be getting emails when someone responds to a thread I have subscribed to? I thought I found in the user CP where you turn this feature on, but somehow it's not working. Can anyone tell me how to get these email notifications? Thanks!
It's broke for some of us and not for others. It used to work fine for me and then about a year ago I stopped getting notifications.

The MOL webmasters can't figure it out. May be a SQL glitch or a corruption in vBulletin.

Mike

tcope1
Jan 24th, 2010, 08:58 AM
On top of the first post on the thread there is a button that says "Thread Tools", click on it and click on "Subscribe to this thread"As mentioned, we are subscribed to the threads already. This is not the issue. The issue is, once subscribed we don't get any type of email notification on new posts... despite choosing this option.

http://www.copelandhome.net/todd/email.jpg

DAC17
Jan 24th, 2010, 05:41 PM
I have the same issue.

ZoranC
Jan 24th, 2010, 05:56 PM
I have never been receiving them. And in last months I am not receiving them from Autogeek Online either even though I always used to.

Michael Stoops
Jan 25th, 2010, 02:50 PM
Are you guys all going in and setting the option correctly in your UserCP?

In the gold nav bar toward the top of the page, click the User CP link on the far left side.

On the resulting page, scroll down to the Settings & Options section on the navigation menu on the left side of the page.

Within that heading you'll see Edit Options. Click on that.

Now in the center stack of the page scroll down to Messaging & Notification where you'll find the Messaging & Notification heading and a dropdown box for how frequently you want to be notified.


That said, there are a number of reasons why some of you are not receiving email notifications. Most likely it has to do with mail servers rejecting our mail server’s connection which can happen for several reasons. That’s why only some of you don’t get these emails. Other causes of course are overzealous spam filters that may automatically delete certain emails, Black lists that may contain our domain name, things of that nature.

Whenever someone registers on the forum a confirmation email is sent, and we know that certain ISPs have issues with this and reject them. When we routinely go in and manually approve new accounts, we generally see these same ISPs showing. I believe these confirmation emails show as coming from my email address. Birthday greetings, automatic thread notifications, etc certainly do because I get them all the time, and if someone has an old email address the bounceback comes to me. And for some odd reason, even though the automated registration confirmations won't go through, the emails I send personally to notify a new member that I have manually approved them does go through.

Yes, technology is a wonderful thing, as long as it does exactly what you want it to do.

jfelbab
Jan 25th, 2010, 04:44 PM
Michael, I've gone through all this with Mike Phillips and verified that;

1. My local settings are in fact set properly. I've actually tried this on three different computers and with three different major ISP's.

2. As I mentioned, I do get email from Meguiars. I also get the notice of the newsletters.

3. I have no mail filters set at any of my ISP's (Comcast, Roadrunner & AT&T) or on my computer.

4. I did get the confirmation email from Meguiars just fine.

I'm firmly convinced there is an odd bug in your software. It affects some of us 100% of the time.

I would be more than happy to work with you or your admin to isolate this issue once and for all.

Mikejl
Jan 25th, 2010, 08:08 PM
That said, there are a number of reasons why some of you are not receiving email notifications. Most likely it has to do with mail servers rejecting our mail server’s connection which can happen for several reasons. That’s why only some of you don’t get these emails. Other causes of course are overzealous spam filters that may automatically delete certain emails, Black lists that may contain our domain name, things of that nature.

Whenever someone registers on the forum a confirmation email is sent, and we know that certain ISPs have issues with this and reject them. When we routinely go in and manually approve new accounts, we generally see these same ISPs showing. I believe these confirmation emails show as coming from my email address. Birthday greetings, automatic thread notifications, etc certainly do because I get them all the time, and if someone has an old email address the bounceback comes to me. And for some odd reason, even though the automated registration confirmations won't go through, the emails I send personally to notify a new member that I have manually approved them does go through.

Yes, technology is a wonderful thing, as long as it does exactly what you want it to do.


My ISP is Cox.net. Using the above logic all MOL members that have cox.net as an ISP should not be receiving thread and PM email notices (I do get the newsletter and special sales emails). This should be easy enough to check.

Any MOL members in So Cal have Cox.net for an ISP and still get thread and PM email notifications?

Thanks,
Mike

tcope1
Jan 25th, 2010, 08:13 PM
Screen shot of my settings and replies are filled out the same way:

http://www.copelandhome.net/todd/megscreen.jpg

I've checked my spam filters (gmail) and no emails from megs (I use Comcast and I doubt they automatically delete all Megs email).

seth1066
Jan 26th, 2010, 01:13 AM
Here's an old school method to try:

Go back and set all your settings not to receive any messages. Then 24 hours later go back in and reset them to receive.

Michael Stoops
Jan 26th, 2010, 07:49 AM
My ISP is Cox.net. Using the above logic all MOL members that have cox.net as an ISP should not be receiving thread and PM email notices (I do get the newsletter and special sales emails). This should be easy enough to check.

Any MOL members in So Cal have Cox.net for an ISP and still get thread and PM email notifications?

Thanks,
Mike
But that's just the thing, Mike; even with the confirmation emails we see, for example, AOL users who never receive it and others who do. Or someone will receive the confirmation email but not get any post notifications. And those emails all come from the same source, which just makes it all the more frustrating for the user, and for us.

We've been in touch with our webmaster (does anyone still use that term any more?) and he's going to revisit the issue shortly.

Mikejl
Jan 26th, 2010, 09:36 AM
But that's just the thing, Mike; even with the confirmation emails we see, for example, AOL users who never receive it and others who do. Or someone will receive the confirmation email but not get any post notifications. And those emails all come from the same source, which just makes it all the more frustrating for the user, and for us.

We've been in touch with our webmaster (does anyone still use that term any more?) and he's going to revisit the issue shortly.
Sounds good. :xyxthumbs

:)

Mike

rqk
Jan 26th, 2010, 07:18 PM
I've also had this same problem since the board changed to this current format.

tcope1
Jan 26th, 2010, 08:39 PM
Here's an old school method to try:

Go back and set all your settings not to receive any messages. Then 24 hours later go back in and reset them to receive.Did so, we will see if that does anything.

Spike
Jan 27th, 2010, 03:32 AM
Here's an old school method to try:

Go back and set all your settings not to receive any messages. Then 24 hours later go back in and reset them to receive.

Did this too...we'll see if that works...

tcope1
Jan 27th, 2010, 05:48 AM
Did this too...we'll see if that works...Nope. No email from this post.

Spike
Jan 31st, 2010, 07:11 AM
Did not work...still not getting emails from the posts. and I didn't get the confimation of my account email either way back when I first joined. Megs had to manually approve my account. Oh well!

tcope1
Feb 8th, 2010, 08:32 PM
The board was hard to reach or down for awhile and just a few moments ago I received my first email notification on a thread! I almost did not even realize it!

ZoranC
Feb 8th, 2010, 08:44 PM
The board was hard to reach or down for awhile and just a few moments ago I received my first email notification on a thread! I almost did not even realize it!
I too just received notification. First one ever since I joined.

Mikejl
Feb 8th, 2010, 08:51 PM
Alright! I'm getting notifications again!! :goodjob2

:)

Mike

ZoranC
Feb 8th, 2010, 08:52 PM
I don't know what or who made the difference but it is nice to see somebody made it happen. So, Stoops, to whom we should thank?

Spike
Feb 9th, 2010, 03:24 AM
YES!! I too got an email notice. Thanks to whoever fixed the boards!!

party:

jfelbab
Feb 9th, 2010, 05:48 AM
First notification here too. I can't tell you how delighted I am.

Thank you Meguiar's.

rqk
Feb 9th, 2010, 03:42 PM
First notification for me too. So what was the problem? Thanks!!!!!!

Michael Stoops
Feb 12th, 2010, 10:47 AM
Nice to see you guys are getting notifications now! I got an email from our man in the trenches (and, yes, his name is also Mike, but not Mike Pennington :chuckle1 ) and I've passed along your gratitude to him.

It seems that there are some settings in and among the various servers that need to be adjusted so that other email servers don't see us as spam. Or don't see us as even being potential spam. Things are just further complicated by the fact that there are almost as many servers to talk to as there are MOL members, and they apparently don't all see eye to eye. Bottom line - whatever Mike did seems to have worked, and that's a good thing.

jfelbab
Feb 12th, 2010, 10:54 AM
I get the impression that if someone yells "Hey Mike" at Meguiar's about 30 heads turn and say "Yeah, what." ROTFLOL

Again, my thanks.

tcope1
Feb 12th, 2010, 01:46 PM
I think being named "Mike" is a requirement to get a job at Megs. Perhaps it cuts down on the name tag expenses. :)

Mikejl
Feb 25th, 2010, 03:55 PM
Is everyone still getting notifications? I haven't gotten one in awhile and I've seen new posts to threads I'm subscribed to. :dunno


Mike

tcope1
Feb 25th, 2010, 05:54 PM
Still getting them.